Toyota Prius Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter #1
Here are my impressions after only 100 miles (essentially 6 drives of about 20 miles each).

1. The mileage is crawling up from 18MPG on the first few miles to 22MPG now. We're still within break-in, so I don't expect much yet. The gas gauge shows less than 1/4 tank gone.

2. Where did they get the database for the Nav system? My street (which has existed for 10 years) is missing.

3. I seem to be getting a slight surge when the ICE shuts off. It does produce slight acceleration, and the battery to front wheels arrow flash on and off on the diagram on the Nav. This is usually during coasting or braking so it's not likely to cause an accident, but it seems like a software bug.

4. I'm getting some non-linear power production when driving at a constant speed over a fairly level surface. It's probably break-in of the transmission.

5. The seats are harder than I remember from my American cars, but no less comfortable. Interesting.

6. VERY easy to drive. It has all of the power of my Jeep, with 2/3 to 1/2 of the fuel consumption. Aside from the "put all of the controls on a stick on the steering column" confusion, it was easy to figure out where the controls are.

So far, I'm happy.
 

·
Registered
Joined
·
261 Posts
MSmith said:
2. Where did they get the database for the Nav system? My street (which has existed for 10 years) is missing.
make sure that your NAV system is set to your region, or it will not show minor streets (also I believe you must be zoomed to a certain level before it will show certain streets)

rpm
 
1 - 4 of 4 Posts
Top