Haywire Prius - Toyota Prius Forum : Prius Online Toyota Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 (permalink) Old 09-19-2017, 09:00 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Default Haywire Prius

Good day folks, any help would be greatly appreciated. Here's the story; not sure if everything is related but here goes.
2007 Prius II 149xxxmi. While driving I heard what sounded like a firecracker under my car. Stopped immediately but nothing seemed amiss. 5 days, 350 miles no problem. Last trip before problem started I took and hour long drive and inadvertently blocked the battery vent in the back seat. No issues during this trip or loss of power.
Next morning, pulling out of the driveway, master warning light, vsc, check engine on the cluster and hybrid system warning light on multi display. Pulled over and ran codes. N/A 01/02 and N/A 02/02. Cleared it and turned around. 30 sec everything lit up again, and the multi display batter image went from green (full) to 1 bar. Parked in driveway and left the gas motor running to charge battery. Didn't charge for 3 min. Turned off. Half hour later started car and ran codes again. Battery began to accept charge and I got code P3018. Also, the cooling fan for the 12v began to run. Battery charged to one click above half then dropped like a stone. Turned off.
Any ideas if the firecracker sound could have been mouse related, causing battery or inverter issues? Thanks in advance
Kucherj is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome