2006 Prius problem - Toyota Prius Forum : Prius Online Toyota Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 11-03-2015, 07:48 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Default 2006 Prius problem

Hi new to the forum i have a problem with my 2006 Toyota Prius with 130k miles i had the 12v battery replaced 4 months ago because I had the dashboard not turning on when starting the car. I drive about 200 miles everyday for work (deliveries) so the car basically is turned on all day.

Last week when I got home turned off my prius when I turned it back on later that night the dashboard would not turn on. Tried disconnecting the 12v battery and still no dashboard. Drove around like that for two days until Friday when suddenly the dashboard turned on and everything was fine.

Later that night I turned on the prius and the dashboard didn't turn on again, shut it off and turned it back on, dashboard turned on.

Now the big issue: The ICE does not want to turn on. Vsc and abs lights with the triangle of death are on. Code reader wasn't showing any codes.
I towed the prius to my mechanic so I wouldn't get stranded with only the electric motor running, he checked the 12v battery, fuses and relays. Moving the car around on his lot they discharged the hybrid battery. At first there were still no check engine light and no codes. Now the prius is throwing the p3000 code. I need some help since he isn't a prius specialist, my last resort is towing it to the Toyota dealer for diagnostic and repair.
Markski037 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 11-06-2015, 04:40 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Default

Today My mechanic swapped my battery and battety computer with one he had. Joy ICE started to run for about 3-4 minutes couldn't Rev it up, just low rpm charged up the battery until two green bars, shut off and didn't start again. Got a new code u0100- lost communication with ecm. Any takes what's causing this?
Markski037 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-15-2016, 03:50 AM
Junior Member
 
Elena's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Moscow
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Default Hello. I have a problem with the battery in the winter.

Hello. I have a problem with the battery in the winter. Quickly battery lasts. Battery 2 years. The first winter did not notice, and now has become noticeable. What do you advise?
Elena is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2006 Prius: Problem Indicator fotobear Prius Defects / Issues / Problems 0 07-05-2015 07:09 PM
Prius problem mnadeem Toyota Prius Technical - Q & A 0 08-19-2010 12:25 PM
2001 Prius Problem djjamar Toyota Prius Technical - Q & A 6 11-12-2007 09:40 PM
2006 Prius, Paint Problem Blue Toyota Prius General Discussion 10 08-25-2006 12:36 AM
Problem with '06 Prius RelaxKuma Toyota Prius General Discussion 1 02-17-2006 08:27 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome