2007 Prius complete loss of power while driving - Toyota Prius Forum : Prius Online Toyota Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 01-31-2017, 08:00 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Default 2007 Prius complete loss of power while driving

Good afternoon,
My 2007 prius has 308k on it and I finally had to put a newer engine and tranny in it..I picked it up today and after putting about 12 miles on it - the car completely shut down - as if I had turned it to off. I coasted into a parking lot and could not restart..The 12 volt system seemed to have plenty of juice and even after jumping (safely of course) I could not get my prius to turn anything on related to the ignition or accessory. I can turn on lights - the remote will lock and unlock doors and the vehicle seems to recognize the key when inserted. But thats it... I am guessing something is blocking power to the ignition system...was hoping for ideas to start trouble shooting. Relays, ECM BCM? Anyone ever have this before... Before I replaced the engine and tranny - this never happened before... So I assume they are related to putting everything back together..but I also realize it can be something completely unrelated. It will not even power code reader so I cannot see if any codes are present. Any Ideas?? Please help.. Thank you in advance for any guidance! Kelly
Kellyhopf is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 02-01-2017, 06:24 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Default

Wanted to give an update to anyone who may encounter this problem..It turned out that I blew the AM2 fuse while I was driving the car and that shut down everything... We traced it back to a faulty Inverter water pump... If you search Prius AM2 fuse there are tons of threads about that and the pump...Anyway - replaced it with new pump and so far so good..Hope this helps anyone in the future..BTW this pump is located above the driver side front fender and usually before it goes out completely, it will start to make a rattling or vibration noise..We heard that when we put the new motor and tranny in but assumed it had a little more time left...
Kellyhopf is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-18-2017, 09:33 AM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Default

Last year in September my 2008 Prius also shut down when driving on a highway at 80 mph [in the Netherlands]. I coasted to a stop on the emergency lane. All electra was working. But the gear shift could be put only in Neutral or Park. That is: I could move to R or D but nothing changed on the display, it remained in P or N.
I called the Toyota help line who said they would send a truck to haul me.
But after a quarter of an hour we tried again and everything functioned normally ever since. Our Toyota garage could not find anything in the car's log, which apparently can be read out. The Dutch Prius forum also gave no explanation,
Anyone recognize this???
Attached Images
File Type: jpg Prius (2).jpg (349.9 KB, 0 views)
PresidentPol is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Prius 2007 and the gps/navigation system wont power on warpig23 Prius Interior 0 03-08-2016 03:46 AM
engine lights, vsc, exclamation lights on, loss of power wesleypaul Engines and Technical Discussion 1 09-08-2011 11:11 AM
2007 PRIUS W/ 220,000 miles and power issues jsanch Toyota Prius - Technical Chat 6 08-07-2011 04:15 PM
A complete Multimedia System for Prius Rmarchena Toyota Prius General Discussion 0 04-28-2005 10:58 PM
loss of power-- anyone else experience this? dieseler Toyota Prius General Discussion 11 07-30-2004 09:53 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome